Sunday, June 10, 2012

çıralı

çok kızgınım.
ne doğru gidiyor ki denebilir ama iyiden iyiye zıvanadan çıkıldı, doğayı tarihi korumayı falan geçtim artık insanların yaşam alanlarına saygı kalmadı, bu kızdırıyor beni.

çıralı dedim... olimposu pek sevemedim ben, ama yanıbaşındaki çıralının sahilini, pansiyonları, portakal bahçelerini genel olarak pek severim. ama burası da birilerine peşkeş çekme-para kazandırma sevdasına talan edilme riskiyle karşılaşan yerlerdenmiş meğerse..

"Çıralı'da 2007 yılında işletme ruhsatı verilen ve 2B kapsamında olan ancak bu tarihten sonra işletme ruhsatları iptal edilerek orman arazisi kapsamına alınan 118'i işletme kalanı da ev olmak üzere 400'e yakın yapı yapılan değişiklikle kaçak sınıfına girdi. Yargı sürecinin sona ermesinin ardından işletme ruhsatlarının olmasına rağmen yıkım işlemi başladı. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20508347.asp"
"Antalya'nın Kemer İlçesi'nde dünyaca ünlü Çıralı Plajı'nın 18 dönümlük alanını 10 yıllığına kiralayan turizm firmasının bölgeyi tel örgüyle çevirmesine tepki büyüyor
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1078704&CategoryID=85"

hürriyetten melis alphan ise "çıralı'da gerçekte ne oluyor", "çıralı'da kirli pazarlıklar başladı" başlıklı yazılarıyla durumu güzel özetlemiş:
(http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20555220.asp
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/20616282.asp?yazarid=350&hid=20618220)


tabi ki tek çıralı değil, o kadar çok proje varki şu ara özü doğayı talan etme olan, insanın içi acıyor, kızıyor, kızdığıyla veya uzaktan izlediğiyle kalıyor, bu sefer de kendine kızıyor...



gece eklemesi: bir de, kürtajın yasaklanması dalaveresi gibi konular arasında gündeme bile gelemeyen haremlik selamlık hastaneler, ve zaten apaza düşürülmüş gençlik kamplarının kız kampları ve erkek kampları olarak tamamen ayrılması var ki kızmaktan öte tepemi attırıyor bunlar!

No comments: