Sunday, October 23, 2011

isviçredeki türk dernekleri

daha doğrusu öğrenci dernekleri... tüm türk dernekleri dedim mi sonsuz bir liste oluşur heralde, bi ton türk var ne de olsa.. şunlular buralılar dernekleri, cemaatçiler, vatanperverler, adaptasyon kolaylaştırıcılar falan filan...
öğrenci işi blog zaten bu, dolayısıyla diğerleri es geçiyorum ve birbirlerinden farkını zerre anlamadığım örnekleri veriyorum


bunun ismini sevdi idim ben , şık bi açılış yapıp (eth da bi kaç politikacı mı birileri çapırp integrasyon üzerine bi etkinlik aklımda kalmış) bi daha da ses çıkmadı sanırım
web:
facebook: https://www.facebook.com/pages/Turquisse/57032379612?sk=wall
amaç filan: (copy/paste)
Turquisse'in ana amaci Isviçrede yetisen genç Türkleri ve onlarin ailelerini egitimdeki seçenekleri üzerine bilgilendirmek ve egitimlerinde destek olmaktir. Bunun yanisira aileleri Isviçredeki finans, saglik ve yasam gibi genel konular üzerine bilgilendirip bu ülkedeki uyumlarini kolaylastirip sorunlara engel olmaktir.
Bu amaçlar seminerler, geziler, workshoplar, bilgi transferi ve özel dersler sayesinde gerçeklestirilmeye çalisilacaktir.
Vizyonumuz gençlerimizin kapasitesinin el verdigi kadar en yüksek hedeflerine kosmalari ve toplumumuzu örnek bir sekilde temsil etmeleridir.
Turquisse gönüllülerin sayesinde gerçeklesitirilen bir projedir.
Turquisse fransizcadan gelen Turquie ve Suisse kelimelerin birlesiminde olusmustur ve ayni anda turkuaz renginin almanca telaffuzudur




bunlar da sanırım bQm de haftalık öğrenci buluşmasını düzenleyenler. artık yemek düzenliyorlar galiba. yani en azından bana bi tek yemek davetleri geliyor, gidemiyorum o ayrı :)
facebook daha faideli sanki web adresinden
https://www.facebook.com/ogrenci.ch




vakti zamanında (1912) kurulmuş sonra ne olmuş ne bitmiş bilinmez (ben bilmem,bilen bilir kim bilir) ve şimdilerde yeniden canlanmış bir dernek. arkasına büyükelçiliğin desteğini almış gibi duruyor böyle uaktan bakınca, öte yandan elçiliğin en azından iki sene öncesine kadar oldukça hızlı artmakta olan öğrenci sayısından olan bitenden pek de haberi yokmuş gibi duruyordu, sanki ağzı laf yapan biri gelse anlatsa adam gibi fikrini şuyu buyu destek alırmış izlenimi vardı bende. neyse kişisel fikri geçeyim bilmiyorum ne de olsa olan biteni ne yapmak istediklerini aktif olanlar bunlar.. umarım dinamiğini de kaybetmezler. yurt dışına gidip paso türklerle takılmak değil ama arada uğrayabileceğin, ya da destek/bilgi alabileceğin bir yer olması, ya da hak aramak adına falan bir yerin olması faydalı.
https://www.facebook.com/groups/turquia1912/
http://turquia1912.org



bi kaç tane daha gözüme çarpmıştı ama tez için yarına bişeyler yetiştirmem lazım. şimdilk yetsin bu üçü

bunların ahricinde, başta bahsettiğim gani gani derneklerin bir kısmına şuradan ulaşılabilir: 

şunun da ismine tav oldum  :)   http://www.staj.ch/  (Schweizerisch-Türkische Anwalts- und Juristenvereinigung/ isviçre türk avukatlar ve hukukçular derneği)

dernekler vs den hevesini almış, umudunu yitirmiş bir insan olarak evet pek ilgili değilim, gözüme çarpıyor sadece. esas üye olmak istediğim ama açık saatlerine bir türlü denk gelemediğim, internetten gördüğüm kadarıyla sağlam kitap arşivi olan zürihteki şu kütüphane var: 

üye olmayı başarabilirsem ileride yorum yaparım ...

kütüphaneleri sevin&sevdirin grubu adına :)

No comments: