Sunday, March 13, 2011

LOW Carbon Lunch

eğlenceli projeler var hep

reduce "YOUR" emission :)

"What is a LOW Carbon lunch?

Local: choose food that is produced close to where you live
Organic: choose food that is grown without chemicals
Waste-free: pack your lunch in reusable containers
http://co2lunch.tigweb.org/"


ithal ürün yemek zorunda değilsin. yerli malı yurdun malı diye sırf ekonomi gelişsin diye beyne kazımış olmamalılar, di mi?
mevsimi olmayan şeylere burun kıvırdığın halde tüketiyor olmana da hiç gerek yok
geridönüşüm, atık değerlendirmesi vs önemli şeyler,üşenmemeli
dondurulmuş, konvensiyonel gıdadansa tazesi makbül pek tabi ki
her gün ya da her üç günde bir.. et yemen de gerekmiyor..

falan filan. bunları biraz daha eğlenceli bir dille misal şurda açıklamışlar (elektrik tasarrufu- "be romantic" gibi)
http://downloads.1010uk.org/101010docs/10steps-low-carbon-lunch-hyperlinked.pdf

ya da kim derdi ki kornfleks-süt ikilisi bu yumurta kızartmaktan daha çok kabondioksit salınımına neden oluyor..http://downloads.1010uk.org/101010docs/10steps-low-carbon-lunch-hyperlinked.pdf




****

3 gün yat kalk nachhaltigkeit dedikten sonra daha bi eğleniyor belki de insan, bilemedim şimdi objektif mi yaklaşıyorum konuya. bayadır biliyordum aslında bunu, bugün gözüme tekrar ilişince çok sempatik bi çalışma gibi geldi :)

No comments: